Predavatelji

Mateja Sedmak

Dr. socioloških znanosti, na UP Znanstveno-raziskovalnem središču Koper je vodja Inštituta za sredozemske humanistične in družboslovne študije in Centra za raziskave javnega mnenja. Na UP FHŠ predava Sociologijo vsakdanjega življenja in Medkulturnost in družbena teorija.

Mirna Buić

Univ. dipl. etnologinja in kulturna antropologinja, doktorska študentka iste smeri na Filozofski fakulteti UL. Raziskovalno se ukvarja z jezikovnimi vprašanji in manjšinsko problematiko v urbanem okolju Slovenske Istre.

Nevenka Bandelj

Mag. managemneta, vodja Oddelka aktivnih politik zaposlovanja in analitike pri ZRSZ OS Koper, članica različnih strokovnih in projektnih skupin pri ZRSZ, članica nacionalne evalvacijske komisije za evalvacijo kakovosti visokošolskih zavodov, strokovnjakinja s področja zaposljivosti in zaposlovalnih politik.

Daira Balta

Univ. dipl. psihologinja z izkušnjami na področju dela z ljudmi, predvsem na področju vseživljenjske karierne orientacije (poglobljeno karierno svetovanje - poklicno in rehabilitacijsko).

Tina Cerk

Univ. dipl. kulturologinja, analitik trga dela pri ZRSZ, spremljanje strukturnih značilnosti brezposelnosti, zaposlovanja in povpraševanja na trgu dela, vključitev v programe aktivne politike zaposlovanja in projekte, sofinancirane s strani Evropskega socialnega sklada.

Armand Faganel

Mag. managementa, nosilec predmeta Marketing nevladnih organizaciji na Fakulteti za management UP, vodja Inštituta za marketing in avtor Meril za spremljanje, ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti visokošolskih zavodov, študijskih programov ter znanstvenoraziskovalnega, umetniškega in strokovnega dela.

Angelika Lukačić

Dipl. pravnica, ima več kot 10-letne izkušnje na področju zavarovalništva, trenutno pa je zaposlena v Adriatic Slovenici d.d., Koper. Specializirala se je za področje mednarodnih škod. Bila je tudi namestnica vodje reševanja pritožb, sodeluje pri razlagi zavarovalnih pogojev, zastopa družbo pred Okrajnimi in Okrožnimi sodišči. Opravljen ima pravosodni izpit, vodi lastno insolvenčno pisarno in trenutno opravlja delo stečajne upraviteljice več družb (Nafta inženiring d.o.o., Stolarna Dobrepolje d.o.o., Interijer Brežice d.o.o., Nanorobotek d.o.o., Izobraževalni zavod Hera).

Vid Tratnik

Univ. dipl. psiholog, 9 let izkušenj pri vodenju kulturnih projektov in programov, vodja različnih mednarodnih projektov (Competitive Edge, Bacpack journalism), svetovalec za razvoj nevladnih organizacij, strokovni sodelavec Mladinskega sveta Slovenije, trener in predavatelj.

Borut Jerman

Univ. dipl. kulturolog in socialni antropolog, ima 10 let izkušenj v projektnemu vodenju na področju kulture. Od leta 2009 zaposlen kot programski vodja na Kulturno izobraževalnemu društvu PiNA in je sodeloval kot član ožje organizacijske ekipe Mednarodnega filmskega festivala Kino Otok.

Kaja Cunk

Univ.dipl. komunikologija, 5 let izkušenj v projektnem vodenju, projektna sodelavka festivala Zlati boben 2009, vodja mednarodnih projektov PartArt, Youth Vote in Memefest Recharched, soavtorica priročnika »Kako ustvariti javno podobo organizacije«, trenerka in predavateljica.

Sandra Bašić Hrvatin

Dr. komunikoloških znanosti, predstojnica Oddelka za medijske študijena UP FHŠ. Članica strokovne komisije za pripravo Zakona o medijih (2011) in drugih komisij, nekdanja predsednica Sveta za radiofuzijo in svetovalka pri sestavi slovenskih in mednarodnih zakonov o medijih, novinarskega etičnega kodeksa.

Rok Biček

Diplomant AGRFT, režiser. Za svoj režijski celovečerni prvenec Razredni sovražnik je v Benetkah prejel nagrado Združenja evropskih in sredozemskih filmskih kritikov in nagradno Vesna za najboljši celovečerni film na FSF.

Aleš Rosa

Medij fotografije odkriva od leta 2005. S fotografijo se profesionalno ukvarja od leta 2010. Specializiran je za portretno in dokumentarno fotografijo.

Mitja Klodič

Strokovnjak za video in avdio snemanje in montažo, dolgoletni sodelavec RTV Slovenija in vodja avdio-video programa Društva PiNA.

Martin Debernardi Slavic

Specialist s področja jezikov in tehnologij novih medijev, tehnični vodja na RTV Slovenija, ustanovitelj podjetja za multimedijske storitve Aftermedia in montažer. Ima dolgoletne pedagoške izkušnje s področja montaže in video postprodukcije.

Tadej Droljc

Diplomiral je iz smeri Computer Music (BSc) University of Hull, Velika Britanja. Je član glasbene redakcije Radia Študent in izvajalec več delavnic zvočne sinteze, med katere sodi večmesečna delavnica pod okriljem Inštituta za raziskovanje zvočnih umetnosti (IRZU).

Vuk Ćosić

Pionir na področju netarta-a, strokovnjak za nove medije in spletno komuniciranje ter med drugim ustanovitelj Digital Media Lab v Ljubljani.

Aleš Doktorič

Filmski zgodovinar in kritik, predsednik zavoda, avdiovizualnega in medkulturnega centra Kinoatelje (Italija in Slovenija), publicist in producent. Član posvetovalne komisije za film pri Direkciji za kulturo in šport Furlanije Julijske krajine in nekdanji član projektne komisije za film pri Ministrstvu za kulturo RS.

Ernest Ženko

Doktor filozofije, izredni profesor za področje filozofije kulture na UP Fakulteti za humanistične študije, program Medijski študiji ter znanstveni sodelavec UP ZRC Koper. Področja zanimanja: vizualna kultura, filozofija vizualne kulture in umetnosti.