KULTURA PRED INKUBATORJEM: Program Erasmus+

V sredo, 23. julija 2014ob 11.00 bomo v e-Kavarni PiNA (Kidričeva ulica 43, Koper) organizirali predstavitveno delavnico programa Erasmus+. Gre za deseto delavnico iz sklopa KULTURA PRED INKUBATORJEM, ki jo organiziramo v okviru projekta "Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji".

Delavnico bo vodila Mojca Kambič iz Zavoda MOVIT (Slovenske nacionalne agencije programa Mladi v akciji).

Erasmus+ združuje sedem obstoječih programov EU na področjih izobraževanja, usposabljanja in mladih; prvič pa podpira tudi področje športa. Dostop do sredstev programa pa je, zaradi poenostavljenih pravil, lažji kot pri predhodnih programih.

Erasmus+ bo s transnacionalnimi partnerstvi med ustanovami in organizacijami na področju izobraževanja, usposabljanja in mladih spodbujal medsebojno sodelovanje in povezovanje izobraževanja s praktičnim delom v podjetjih, da bi tako premostili pomanjkanje usposobljenih kadrov v Evropi. Podpiral bo tudi nacionalna prizadevanja za modernizacijo sistemov izobraževanja, usposabljanja in drugih ukrepov za mlade. Na področju športa bo financiral konkretne projekte za reševanje čezmejnih izzivov, kot so boj proti vnaprejšnjemu dogovarjanju o izidih tekem, dopingu, nasilju in rasizmu.

Ukrepi programa so razporejeni v tri ključne ukrepe: 

  • Učna mobilnost posameznikov;
  • Sodelovanje za inovacije in izmenjavo dobrih praks;
  • Podpora za reformo politik.

Delavnica je brezplačna in namenjena tako pripadnikom skupnosti narodov nekdanje SFRJ, kakor tudi vsem, ki jih tematika zanima.

Na dogodek se lahko prijavite prek spletnega obrazca (klikni na povezavo) ali po elektronski pošti na naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Vljudno vabljeni!