Ustna zgodovina in ljudsko izročilo - Delavnica bošnjaške ljudske epike in lirike

V sredo, 26. marca 2014, ob 18.00 bomo v e-Kavarni PiNA (Kidričeva 43, Koper) organizirali delavnico z naslovom Ustna zgodovina in ljudsko izročilo: Delavnica bošnjaške ljudske epike in lirike.

Delavnica iz sklopa mesečnih delavnic, poimenovanih KULTURA PRED INKUBATORJEM, v okviru projekta Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji, bo namenjena predstavitvi dela bošnjaške kulturne dediščine.

Delavnico bo vodila Dijana Harčević Ćatić, magistra zgodovine in članica KUŠD Behar, s pomočjo Tajre in Alena. Udeleženci bodo skozi igro in recitiranje najpomembnejših bošnjaških epov in pesmi spoznali del zgodovine in kulture BiH ter bosanski jezik.

Delavnica je brezplačna in namenjena tako pripadnikom skupnosti narodov nekdanje SFRJ, kakor tudi vsem, ki jih tematika zanima.

Obvezna predhodna prijava prek spletnega obrazca (klikni na povezavo) ali po elektronski pošti na naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Vljudno vabljeni!