Delavnica KS 90: Pogovor s sindikalistom Damjanom Wolfom

V torek, 28. januarja 2014, ob 19.00, v e-Kavarni PiNA (Kidričeva 43, Koper) bo potekala peta delavnica iz sklopa dvanajstih, poimenovanih KULTURA PRED INKUBATORJEM, ki potekajo v okviru projekta Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji, bo v znamenju Konfederacije sindikatov 90 Slovenije in pogovora s sindikalistom Damjanom Volfom.

Gre za pripadnika nove generacije sindikalistov, ki je na lastni koži občutil moč kapitala in dobil recept, kako se ga ubraniti. Po izobrazbi je diplomirani inženir prometne energetske tehnike in je od 1. novembra 2010 zaposlen v Konfederaciji sindikatov 90 Slovenije kot izvršni sekretar.

Volf je eden redkih sindikalistov, ki zastopa tako zaposlene v gospodarstvu kot tudi v javnem sektorju, s čimer ima zelo širok vpogled v dogajanje v Sloveniji. Pravi, da so sindikati ljudje in da so minili časi, ko je sindikat pomenil piknike, klobase in krompir. Po njegovem mnenju je sindikat lahko uspešen le, če to za zaposlene pomeni način življenja.

Pogovor z njim bo vodila novinarka Eva Branc.

Delavnica je brezplačna in je namenjena tako pripadnikom skupnosti narodov nekdanje SFRJ kakor tudi vsem, ki jih tematika zanima. 

Vljudno vabljeni!