Delavnica Manjšinske kulturne organizacije v Sloveniji: Primeri dobrih praks

delavnica web2KULTURA PRED INKUBATORJEM: Delavnica Manjšinske kulturne organizacije v Sloveniji: Primeri dobrih praks

V sredo, 23. oktobra 2013 ob 17.30 bomo v e-Kavarni PiNA (Kidričeva 43, Koper) organizirali delavnico z naslovom Manjšinske kulturne organizacije v Sloveniji: Primeri dobrih praks. Druga delavnica iz sklopa dvanajstih mesečnih delavnic poimenovanih KULTURA PRED INKUBATORJEM v okviru projekta Kulturni inkubator narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Obalno-kraški regiji bo namenjena predstavitvi praktičnim vidikom delovanja manjšinskih organizacij v Sloveniji.

Gostiji bosta Ganimet Shala iz Kulturnega društva Albancev Slovenske Istre Iliria in sodelavka več albanskih društev ter Danijela Gutić, sodelavka Bošnjaške kulturne zveze Slovenije. Udeleženci se bodo seznanili z delovanjem organizacij, njihovimi pomembnejšimi projekti in financiranjem. Poleg tega bodo imeli priložnost odpreti diskusijo o težavah, ki pestijo pripadnike narodnih skupnosti nekdanje SFRJ in njihove organizacije, ki delujejo na področju kulture in kulturnega udejstvovanja, ter morda predlagali iztočnice za njihovo reševanje.

Delavnica je brezplačna in je namenjena tako pripadnikom skupnosti narodov nekdanje SFRJ kakor tudi vsem, ki jih tematika zanima.

Vljudno vabljeni!